“Όψη Αγγελική”- Μαλαγουζιά: Η «βασίλισσα» του Ελληνικού κρασιού. Έντονα αρώματα εσπεριδοειδών (λεμόνι, γκρέιπφρουτ, λάιμ), ροδάκινου, βερίκοκου. Πλούσιο, φινετσάτο κρασί, λιπαρό «στόμα», μέτρια οξύτητα «σώμα». Αρμονική συνοδεία σε ελαφριά πιάτα (σαλάτες, κοτόπουλο, λευκά τυριά) αλλά και ψάρι. Απολαύστε το! Σερβίρουμε σε 9-12℃.
“Μedusa”- Μοσχοφίλερο: Η πιο αρωματική ελληνική ποικιλία. Έντονη αίσθηση από αρώματα ανθέων (τριαντάφυλλο, γιασεμί, λεμονιά) αλλά και από φρουτώδη (πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή). Ίσως το καλύτερο κρασί για ψάρι σχάρας, τηγανητά, μαλάκια, οστρακοειδή αλλά και ζυμαρικά. Σερβίρουμε σε 9-12℃.
“Ωραία Ελένη”- Ασύρτικο: «Ο Οίνος του Ανέμου».’Έντονα «ξηρό» κρασί με πυκνή, υψηλή οξύτητα, με θαλασσινή αίσθηση στα αρώματα και με επίγευση εσπεριδοειδών (λεμόνι, γκρέιπ φρουτ και άγουρου φρούτου). Αρμονική συνοδεία για ψάρι, οστρακοειδή, θαλασσινά –παντού λεμόνι– αλλά γιατί όχι και για αρνάκι ή κατσικάκι. Ιδανικό με λιπαρά τυριά – σαγανάκι. Απολαύστε το! Σερβίρουμε σε 9-12℃.
“Ερυθρός Βαθύς” – Merlot: Βελούδινη υφή, σκούρο χρώμα, φρουτώδεις γεύσεις κερασιού, βατόμουρου αλλά και πιπεριού ελιάς. Συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία φαγητών, συνοδεύεται άριστα με ψητά κρέατα, σολομό, αλλά και με γεύσεις βασισμένες σε μανιτάρια καθώς και σε χορταρικά ή σε τυριά με μαλακή γεύση. Σερβίρουμε σε 14-18℃.
“Ερυθρός Βαθύς” – Cabernet: Ερυθρή ποικιλία με βαθυκόκκινο χρώμα, με αρώματα πιπεριάς, φραγκοστάφυλου και αγριοκέρασου. Άριστη συνοδεία με μαγειρευτό κόκκινο κρέας, με ψητά στη σχάρα καθώς και με έντονης γεύσης τυριά. Σερβίρουμε σε 16-18℃.
“Ερυθρός Βαθύς” – Αγιωργίτικο: Η πιο γνωστή ελληνική ποικιλία με ρίζες από την αρχαία εύφορη Νεμεάτικη γη. Βελούδινη προσωπικότητα, με χρώμα βύσσινου και σκουρόχρωμου κερασιού, με μοναδική γεύση γλυκών μπαχαρικών. Συνοδεύει κόκκινο κρέας, ψητά και γενικότερα έχει ευρεία γκάμα γαστρονομικής αποδοχής. Σερβίρουμε σε 14-18℃.
Syrah: Έντονα ερυθρό σκούρο χρώμα, «σκληρό στόμα», πλούσιο «σώμα». Με αρώματα μαύρου μούρου, ώριμου βατόμουρου, δαμάσκηνου και μαύρης ελιάς. Συνοδεύει έντονα φαγητά, γεμάτες γεύσεις κρέατος, κυνήγι, πικάντικα ψητά, σκληρά τυριά. Σερβίρουμε σε 16-18℃.
Chardonnay: Έντονο χρυσαφί χρώμα, δυνατά φρουτώδη αρώματα (πράσινου μήλου, ανανά, μπανάνας, βανίλιας) αλλά και στοιχεία ξηρών καρπών. Πολύπλευρη προσωπικότητα, με έντονο, ζωηρό «στόμα». Συνοδεύει ευρεία ποικιλία γεύσεων (ψάρι, κοτόπουλο, ψητά, ζυμαρικά). Απολαύστε το! Σερβίρουμε σε 9-12℃.
Zali(Ζάλη): Οίνος Ροζέ, Αγιωργίτικος, η πιο γνωστή ελληνική ποικιλία από τις Νεμεάτικες πλαγιές στην πιο απαλή της εκδοχή. Φυσικό, βελούδινο ροζέ, δροσερή γεύση, πικάντικο άρωμα, ελαφρύ “στόμα”. Συνοδεύει λευκά κρέατα, οστρακοειδή, θαλασσινά… γιατί όχι και ψάρια. Σερβίρουμε σε 13 – 15 C.
Λευκός Ημίγλυκος: Με βάση τον Ροδίτη, το Σαββατιανό και προσθήκη Μοσχάτου διακρίνεται από έντονα γλυκιά γεύση με υψηλή οξύτητα. Με λεπτή αίσθηση από αρώματα φρούτων (ξεχωρίζει το αχλάδι). Δροσερό, νεανικό, συνοδεύει ευρεία γκάμα φαγητών. Συνηθίζεται και ως επιδόρπιο για γλυκό, φρούτο ή ως απεριτίφ. Καλοκαιρινή δροσερή απόλαυση. Σερβίρουμε σε 8-12℃.
Ροζέ Ημίγλυκος: Ροδίτης, Αγιωργίτικο Νεμέας και προσθήκη Μοσχάτου δίνουν έναν έντονο συνδυασμό χρωμάτων που ξεχωρίζει το βατόμουρο και φρούτα του δάσους. Απαλή γεύση, ευρεία συνοδεία φαγητών, δροσερή νεανική «νότα». Πίνεται και ως απεριτίφ ή μόνο του. Καλοκαιρινή, δροσερή απόλαυση. Σερβίρουμε σε 10-12℃.
Ερυθρός Ημίγλυκος: Με βάση το Αγιωργίτικο, τοπικές ερυθρές ποικιλίες της Κορίνθου και προσθήκη Μοσχάτου, χαρακτηρίζεται γευστικά από αρώματα κερασιού, βατόμουρου και φρούτων του δάσους. Έντονη γλυκιά γεύση, βελούδινη αίσθηση, για ευρεία συνοδεία φαγητών, ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων. Πίνεται και μόνο του ή ως απεριτίφ. Απολαύστε το! Σερβίρουμε σε 12-16℃.
Λευκός Ξηρός: Πολυποικιλιακό κρασί με βάση τον Ροδίτη, με απαλή φρουτώδη γεύση. Καθημερινή συντροφιά για το Ελληνικό τραπέζι. Σερβίρουμε 8-12℃.
Ροζέ Ξηρός: Πολυποικιλιακό κρασί με βάση τον Ροδίτη και το Αγιωργίτικο. Ωραία γεύση και αρώματα φρούτων. Καθημερινή συντροφιά για το Eλληνικό τραπέζι. Σερβίρουμε σε 12-16℃.
Ερυθρόs Ξηρός: Πολυποικιλιακό (τοπικές Κορινθιακές ποικιλίες) φρουτώδης γεύση. Συντροφεύει κάθε μέρα το Ελληνικό τραπέζι..Σερβίρουμε σε 14-18℃.
“Όψη Αγγελική”- Μαλαγουζιά: Η «βασίλισσα» του Ελληνικού κρασιού. Έντονα αρώματα εσπεριδοειδών (λεμόνι, γκρέιπφρουτ, λάιμ), ροδάκινου, βερίκοκου. Πλούσιο, φινετσάτο κρασί, λιπαρό «στόμα», μέτρια οξύτητα «σώμα». Αρμονική συνοδεία σε ελαφριά πιάτα (σαλάτες, κοτόπουλο, λευκά τυριά) αλλά και ψάρι. Απολαύστε το! Σερβίρουμε σε 9-12℃.
“Μedusa”- Μοσχοφίλερο: Η πιο αρωματική ελληνική ποικιλία. Έντονη αίσθηση από αρώματα ανθέων (τριαντάφυλλο, γιασεμί, λεμονιά) αλλά και από φρουτώδη (πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή). Ίσως το καλύτερο κρασί για ψάρι σχάρας, τηγανητά, μαλάκια, οστρακοειδή αλλά και ζυμαρικά. Σερβίρουμε σε 9-12℃.
“Ωραία Ελένη”- Ασύρτικο: «Ο Οίνος του Ανέμου».’Έντονα «ξηρό» κρασί με πυκνή, υψηλή οξύτητα, με θαλασσινή αίσθηση στα αρώματα και με επίγευση εσπεριδοειδών (λεμόνι, γκρέιπ φρουτ και άγουρου φρούτου). Αρμονική συνοδεία για ψάρι, οστρακοειδή, θαλασσινά –παντού λεμόνι– αλλά γιατί όχι και για αρνάκι ή κατσικάκι. Ιδανικό με λιπαρά τυριά – σαγανάκι. Απολαύστε το! Σερβίρουμε σε 9-12℃.
“Ερυθρός Βαθύς” – Merlot: Βελούδινη υφή, σκούρο χρώμα, φρουτώδεις γεύσεις κερασιού, βατόμουρου αλλά και πιπεριού ελιάς. Συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία φαγητών, συνοδεύεται άριστα με ψητά κρέατα, σολομό, αλλά και με γεύσεις βασισμένες σε μανιτάρια καθώς και σε χορταρικά ή σε τυριά με μαλακή γεύση. Σερβίρουμε σε 14-18℃.
“Ερυθρός Βαθύς” – Cabernet: Ερυθρή ποικιλία με βαθυκόκκινο χρώμα, με αρώματα πιπεριάς, φραγκοστάφυλου και αγριοκέρασου. Άριστη συνοδεία με μαγειρευτό κόκκινο κρέας, με ψητά στη σχάρα καθώς και με έντονης γεύσης τυριά. Σερβίρουμε σε 16-18℃.
“Ερυθρός Βαθύς” – Αγιωργίτικο: Η πιο γνωστή ελληνική ποικιλία με ρίζες από την αρχαία εύφορη Νεμεάτικη γη. Βελούδινη προσωπικότητα, με χρώμα βύσσινου και σκουρόχρωμου κερασιού, με μοναδική γεύση γλυκών μπαχαρικών. Συνοδεύει κόκκινο κρέας, ψητά και γενικότερα έχει ευρεία γκάμα γαστρονομικής αποδοχής. Σερβίρουμε σε 14-18℃.
Syrah: Έντονα ερυθρό σκούρο χρώμα, «σκληρό στόμα», πλούσιο «σώμα». Με αρώματα μαύρου μούρου, ώριμου βατόμουρου, δαμάσκηνου και μαύρης ελιάς. Συνοδεύει έντονα φαγητά, γεμάτες γεύσεις κρέατος, κυνήγι, πικάντικα ψητά, σκληρά τυριά. Σερβίρουμε σε 16-18℃.
Chardonnay: Έντονο χρυσαφί χρώμα, δυνατά φρουτώδη αρώματα (πράσινου μήλου, ανανά, μπανάνας, βανίλιας) αλλά και στοιχεία ξηρών καρπών. Πολύπλευρη προσωπικότητα, με έντονο, ζωηρό «στόμα». Συνοδεύει ευρεία ποικιλία γεύσεων (ψάρι, κοτόπουλο, ψητά, ζυμαρικά). Απολαύστε το! Σερβίρουμε σε 9-12℃.
Zali(Ζάλη): Οίνος Ροζέ, Αγιωργίτικος, η πιο γνωστή ελληνική ποικιλία από τις Νεμεάτικες πλαγιές στην πιο απαλή της εκδοχή. Φυσικό, βελούδινο ροζέ, δροσερή γεύση, πικάντικο άρωμα, ελαφρύ “στόμα”. Συνοδεύει λευκά κρέατα, οστρακοειδή, θαλασσινά… γιατί όχι και ψάρια. Σερβίρουμε σε 13 – 15 C.
Λευκός Ημίγλυκος: Με βάση τον Ροδίτη, το Σαββατιανό και προσθήκη Μοσχάτου διακρίνεται από έντονα γλυκιά γεύση με υψηλή οξύτητα. Με λεπτή αίσθηση από αρώματα φρούτων (ξεχωρίζει το αχλάδι). Δροσερό, νεανικό, συνοδεύει ευρεία γκάμα φαγητών. Συνηθίζεται και ως επιδόρπιο για γλυκό, φρούτο ή ως απεριτίφ. Καλοκαιρινή δροσερή απόλαυση. Σερβίρουμε σε 8-12℃.
Ροζέ Ημίγλυκος: Ροδίτης, Αγιωργίτικο Νεμέας και προσθήκη Μοσχάτου δίνουν έναν έντονο συνδυασμό χρωμάτων που ξεχωρίζει το βατόμουρο και φρούτα του δάσους. Απαλή γεύση, ευρεία συνοδεία φαγητών, δροσερή νεανική «νότα». Πίνεται και ως απεριτίφ ή μόνο του. Καλοκαιρινή, δροσερή απόλαυση. Σερβίρουμε σε 10-12℃.
Ερυθρός Ημίγλυκος: Με βάση το Αγιωργίτικο, τοπικές ερυθρές ποικιλίες της Κορίνθου και προσθήκη Μοσχάτου, χαρακτηρίζεται γευστικά από αρώματα κερασιού, βατόμουρου και φρούτων του δάσους. Έντονη γλυκιά γεύση, βελούδινη αίσθηση, για ευρεία συνοδεία φαγητών, ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων. Πίνεται και μόνο του ή ως απεριτίφ. Απολαύστε το! Σερβίρουμε σε 12-16℃.
Λευκός Ξηρός: Πολυποικιλιακό κρασί με βάση τον Ροδίτη, με απαλή φρουτώδη γεύση. Καθημερινή συντροφιά για το Ελληνικό τραπέζι. Σερβίρουμε 8-12℃.
Ροζέ Ξηρός: Πολυποικιλιακό κρασί με βάση τον Ροδίτη και το Αγιωργίτικο. Ωραία γεύση και αρώματα φρούτων. Καθημερινή συντροφιά για το Eλληνικό τραπέζι. Σερβίρουμε σε 12-16℃.
Ερυθρόs Ξηρός: Πολυποικιλιακό (τοπικές Κορινθιακές ποικιλίες) φρουτώδης γεύση. Συντροφεύει κάθε μέρα το Ελληνικό τραπέζι..Σερβίρουμε σε 14-18℃.
Vegan χαρακτηρίζεται το κρασί, για το οποίο σε κανένα από τα στάδια παραγωγής, δεν έχει χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε πρόσθετο ζωικής προέλευσης. (ζελατίνη ζωικης προελευσης, αλβουμίνη αυγού,καζεΐνη γάλακτος κ.λ.π.)
ISO 22000:2018